UGO řepa si prý jablko hledá
- 4. května 2014
- Šťávy
Výrobce: | Kofola, a.s. |
Objem: | 200 ml |
Obal: | PET lahev |
Název: | UGO jablko a řepa |
Příchuť: | Jablko a červená řepa |
Typ nápoje: | Lisovaná šťáva |
Přibližná cena: | 30 Kč (za 100ml 15.00 Kč) |
Energetická hodnota: | 144 kJ (34 kcal) ve 100ml |
Koupeno: | Česká republika |
Vyrobeno: | Česká republika |
Nechával jsem si řepné UGO jablko na jednu z posledních ochutnávek, jelikož mám moc rád šťávy z červené řepy. Například REFIT červená řepa neměla absolutní chybu. UGO řepa si jablko hledá a jsem plný očekávání, jestli se tyhle dva našly.
Poměrem koukám znovu fifty fifty. 50% ovocné šťávy z jednoho kousku jablka, doplněné 50% zeleninové šťávy z jednoho kousku řepy. Poměr šťávy vám jako u předchozích druhů ukazuje jednoduchý a srozumitelný obrázek na boční straně etikety. Štáva na první pohled nevypadá nijak hustě (myšleno konzistencí), ale barevně rozhodně dominuje červená řepa. Těší mě nižší množství cukrů (7,3 g na 100 ml) a tím pádem i nižší energetická hodnota 144 kJ. Jak tak protřepávám před otevřením, hustota nápoje standardní. Žádné velké usazeniny.
Hmm, už se těším, jelikož šťáva voní v lahvičce stejně jako nalitá ve skleničce. Jako všechna ostatní předchozí UGa. Vůně, ale hlavně sytě tmavá vínová barva vám dává ihned najevo, odkud vítr vane. Z červenořepova. Přesto, že má nápoj padesátiprocentní podíl jablka, poznáte to i po ochutnání velice obtížně. Zprvu mi UGO připadá nevýrazné, ikdyž s jasnou dominancí řepy. Ovšem dominance opravdu decentní. Rozhodně zapomeňte na silnou zemitou chuť červené řepy, kterou jsme poznali u REFIT červené řepy. UGO má jablečné zjemnění a tím pádem mi subjektivně připadá sladší. Ale ani cukry nemají výraznou sílu. Musím se přiznat, že ta nevýraznost chuti převládá i potom, co polknete. Podobně jako u jablka se zelím. Škoda, volil bych asi silnější podíl červené řepy, ale vám třeba bude šťáva chutnat víc než mně.
Když vemete do ruky UGO lahvičku, poznáte ihned její "poctivost". Na materiálu výrobce rozhodně nešetří. Přecejen musí vydržet vysoké tlakové ošetření, aby šťáva déle vydržela. To jste se ale (včetně jiného) mohli dozvědět v úvodním UGO článku. Všechny druhy UGO mají stejnou etiketu, obal, uzávěr... Liší se pouze v názvech a v konkrétním sloganu. Pravda, pomerančové UGO jako jediné má přehledně popsané nutriční hodnoty v tabulce. Škoda, že všechny ostatní druhy včetně řepy s jablkem popisují složení a další údaje v nepříliš přehledném textu s lomítky oddělujícími slova v češtině a slovenštině. UGO řepa si jablko našla, pro Johnnyho ale to zase taková pecka není.
Složení: 50% šťáva z jablek, 50% šťáva z červené řepy